Home » Agenda/Nieuws » Week van de Toegankelijkheid 2019

De Week van de Toegankelijkheid is in 2019 van 7 t/m 11 oktober. Het motto van de Week is dit jaar ‘Lekker vrij! Doen wat je zelf wilt.’

Vrije tijd zonder belemmeringen

Ieder(in) vraagt tijdens de Week van de Toegankelijkheid aandacht voor toegankelijk recreëren. Dat is heel breed. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de toegankelijkheid van natuurgebieden, musea, pretparken, monumenten, theaters en evenementen. Dit thema sluit aan bij de activiteiten die al door veel organisaties en bedrijven worden ondernomen. Mensen met uiteenlopende beperkingen lopen helaas nog steeds tegen belemmeringen aan als ze net als hun vrije tijd naar eigen keuze willen invullen. Denk aan ontoegankelijke cafés, restaurants en festivals, onbegrijpelijke informatie op websites en personeel dat niet goed weet hoe ze kunnen meedenken met oplossingen voor mensen met een beperking of een chronische ziekte.

 

De Week van de Toegankelijkheid is een initiatief van Ieder(in), landelijk netwerk van mensen met een beperking of chronische ziekte. Bij Ieder(in) zijn 250 organisaties van mensen met een beperking of chronische ziekte aangesloten.

Meer informatie www.iederin.nl