Oproep aan alle 65-plussers: maak nu een vaccinatie-afspraak

Oproep van de Rijksoverheid.

 

Alle 65-plussers hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen voor vaccinatie tegen het coronavirus. Veel van hen zijn ook al gevaccineerd of hebben een afspraak gemaakt. Maar nog niet iedereen. Het ministerie van VWS, het RIVM en de GGD’en doen nu een oproep aan alle 65-plussers die zich nog niet hebben laten vaccineren: maak nu je afspraak! Via www.coronavaccinatie-afspraak.nl kan iedereen die geboren is in 1955 of daarvoor nu een afspraak maken. Mensen kunnen ook bellen met het telefoonnummer dat in hun uitnodigingsbrief vermeld staat.

 

Wie geboren is tussen 1956 en 1960, kan geen online afspraak maken bij de GGD. Deze mensen worden of zijn al uitgenodigd voor een vaccinatie door de huisarts. De huisartsen in de laatste provincies krijgen binnenkort vaccins geleverd om de laatste mensen uit de geboortejaren 1958, 1959 en 1960 uit te nodigen. Zodra dat zo ver is, krijgen deze mensen bericht van hun huisarts.

 

Oproep aan 60 minners met Down

(bericht overgenomen van Corona Preventie Team GGD Amsterdam)

Zoals jullie wellicht al weten, kunnen 60-minners met het syndroom van Down sinds afgelopen vrijdag 23 april  voor vaccinatie terecht bij de GGD. Eerder stond in de landelijke strategie dat deze doelgroep hun coronavaccin bij de huisarts kreeg, maar door de stop met het vaccin van AstraZeneca is dit veranderd en kunnen zij nu terecht bij de GGD. Meer informatie vind je hier.

 

Graag delen we via deze weg aanvullende informatie die wellicht van pas komt.

 

  • Praatplaat ‘Prik tegen corona’
    • Via deze link vind je informatie over het coronavaccin in pictogrammen.

 

  • Eenvoudige uitleg over het coronavaccin
    • Via deze website wordt op een eenvoudige manier uitleg gegeven over o.a. het coronavirus, de coronaregels en de vaccinatie.