Home » Informatie » parkeren

parkeren

Met een geldige (Europese) gehandicaptenparkeerkaart (GPK) gehandicaptenparkeerkaart mag u in Hilversum parkeren op de volgende plaatsen:

  1. Op algemene gehandicaptenparkeerplaatsen. De maximaal toegestane parkeerduur is drie uur. Uw parkeerduur moet u aangeven door middel van een parkeerschijf.
  2. Op plaatsen waar een parkeerverbod geldt. Dat wil zeggen alleen als er op een algemene gehandicaptenparkeerplaats geen plaats is, mag u uitwijken naar een plaats met een parkeerverbod. De maximaal toegestane parkeerduur op deze plaats is drie uur. Uw parkeerduur moet u aangeven door middel van een parkeerschijf.
  3. In een woonerf buiten de aangegeven parkeervakken. De maximaal toegestane parkeerduur is drie uur. U moet uw parkeerduur aangeven door middel van een parkeerschijf.
  4. Buiten de parkeervakken in een gebied waar een parkeerverbodszone geldt. De maximaal toegestane parkeerduur is drie uur U moet uw parkeerduur aangeven door middel van een parkeerschijf.
  5. Langs een gele ononderbroken streep. Ook hier is de maximaal toegestane parkeerduur drie uur. U moet uw parkeerduur aangeven door middel van een parkeerschijf.

 

Een overzicht van de algemene Gehandicaptenparkeerplaatsen in Hilversum op de parkeerwebsite:

www.parkerenhilversum.nl

 

Een overzicht van de regels met betrekking tot het parkeren in (bijna) alle Gemeenten in Nederland is te vinden op een website van de politie:

http://www.infopolitie.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=753:gpk-per-gemeente&catid=167:europese-gehandicaptenparkeerkaart&Itemid=88

 

Een ander overzicht is te vinden op de website:

http://www.gehandicaptenparkeerkaart.nl/

 

Handige parkeergids
Voor iedereen die wel eens van de ene naar de andere gemeente reist is de Parkeergids een uitkomst.  Deze gids past precies in de hoes van de gehandicaptenparkeerkaart en vermeldt in alfabetische volgorde per gemeente het parkeerbeleid. Zo zie je in één oogopslag wat er wel en niet mag. 
De gids kost €12,50 en is te bestellen via parkeergids@gmail.com.