Home » Informatie » parkeren

parkeren

Met een geldige (Europese) gehandicaptenparkeerkaart (GPK) gehandicaptenparkeerkaart mag u in Hilversum parkeren op de volgende plaatsen:

  1. Op algemene gehandicaptenparkeerplaatsen. De maximaal toegestane parkeerduur is drie uur. Uw parkeerduur moet u aangeven door middel van een parkeerschijf.
  2. Op plaatsen waar een parkeerverbod geldt. Dat wil zeggen alleen als er op een algemene gehandicaptenparkeerplaats geen plaats is, mag u uitwijken naar een plaats met een parkeerverbod. De maximaal toegestane parkeerduur op deze plaats is drie uur. Uw parkeerduur moet u aangeven door middel van een parkeerschijf.
  3. In een woonerf buiten de aangegeven parkeervakken. De maximaal toegestane parkeerduur is drie uur. U moet uw parkeerduur aangeven door middel van een parkeerschijf.
  4. Buiten de parkeervakken in een gebied waar een parkeerverbodszone geldt. De maximaal toegestane parkeerduur is drie uur U moet uw parkeerduur aangeven door middel van een parkeerschijf.
  5. Langs een gele ononderbroken streep. Ook hier is de maximaal toegestane parkeerduur drie uur. U moet uw parkeerduur aangeven door middel van een parkeerschijf.

Een overzicht van de algemene Gehandicaptenparkeerplaatsen in Hilversum op de parkeerwebsite:

www.parkerenhilversum.nl

Een overzicht van de regels met betrekking tot het parkeren in (bijna) alle Gemeenten in Nederland is te vinden op een website van de politie:

http://www.infopolitie.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=753:gpk-per-gemeente&catid=167:europese-gehandicaptenparkeerkaart&Itemid=88

Een ander overzicht is te vinden op de website:

http://www.gehandicaptenparkeerkaart.nl/

Tenslotte is er een boekje, de Parkeergids voor Gehandicapten, met een overzicht van de parkeeregels per gemeente te verkrijgen  bij j.schaminee@gmail.com voor Eur 6,45 incl. verzendkosten; Ango-leden krijgen korting.