Home » Agenda/Nieuws » Week van de Toegankelijkheid 2021

Week van de Toegankelijkheid 2021/Dutch Media Week.

Iedereen moet overal mee kunnen doen, online en op locatie: Uit en Thuis.

Elk jaar wordt op initiatief van Ieder(In) de Week van de Toegankelijkheid georganiseerd wordt elk jaar op initiatief van Ieder(In) georganiseerd. In 2021 is dat van 4 tot en met 8 oktober.

Dit jaar is het thema van de Week van de Toegankelijkheid "Uit en Thuis":

Nu we er weer meer op uit kunnen, willen we dat iedereen dat kan. Daarom vragen we in de Week van de Toegankelijkheid aandacht voor toegankelijke winkels, horeca, theaters, natuurgebieden, sportaccommodaties, festivals etc.

Maar online meedoen is en blijft net zo belangrijk, ook 'na Corona'. Daarom is in de Week ook aandacht voor digitale toegankelijkheid.

Iedereen moet overal mee kunnen doen, online en op locatie: Uit en Thuis.

 

De Dutch Mediaweek is een jaarlijks terugkerend evenement in Hilversum (en  Den Haag), dat dit jaar deels samenvalt met de Week van de Toegankelijkheid 2021.Het Platform doet mee aan de Week van de Toegankelijkheid en combineert dat met de Dutch Mediaweek.

In samenwerking met de Dutch Mediaweek en in overleg met de gemeente Hilversum wordt onderzocht hoe de toegankelijkheid is van diverse publieksactiviteiten tijdens de Dutch mediaweek.. Ook zal aandacht worden besteed aan de Toegankelijkheid en bruikbaarheid van de website van de Dutch Mediaweek: www.dutchmediaweek.nl
De resultaten hiervan zullen in de toekomst worden gebruikt bij het verbeteren van de toegankelijkheid en bruikbaarheid van de Dutch Mediaweek voor en door mensen met een beperking.
Activiteiten vinden gedurende de Week van de Toegankelijkheid op diverse plekken plaats.